2011 kritik bir yıl olacak

2011 kritik bir yıl olacak

Beypiliç Genel Müdürü Sait Koca, hammadde fiyatlarında tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çok ciddi artışların olduğunu ve zararına satışlar yaptıklarını belirterek, ''Bu gidişin devam edeceğini...

Beypiliç Genel Müdürü Sait Koca, hammadde fiyatlarında tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çok ciddi artışların olduğunu ve zararına satışlar yaptıklarını belirterek, ''Bu gidişin devam edeceğini düşünüyoruz. 2011 yılı sektör için tehlikeli bir yıl olacağa benziyor'' dedi.

 

Beypiliç Genel Müdürü Sait Koca, girdi maliyetlerinin artışıyla piliç sektörünün ciddi sıkıntı içinde olduğunu vurguladı. En büyük girdilerinin yem olduğunu ve yem fiyatlarındaki artışın sürdüğünü dile getiren Koca, ''hammadde fiyatlarında tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çok ciddi artışlar var. Zararına satışlar yapıyoruz. Maliyetlerimizi her geçen gün artıyor. Ambalaj malzemesinden her türlü katkı maddesine kadar her gün bir zam haberi geliyor. Bu gidişin devam edeceğini düşünüyoruz. 2011 yılı sektör için tehlikeli bir yıl olacağa benziyor'' dedi. Maliyet artışlarını şu an için tüketiciye yansıtmadıklarını aktaran Koca, mevcut satış fiyatlarıyla zarar ettiklerini ifade etti.
Türkiye'de her ürünün yetiştiğini, ancak kendine yetemediğini iddia eden Koca, ithalatın zorunlu olduğunu söyledi. Koca, ''Burada neyin ithal edilip neyin üretileceğinin hesabı iyi yapılmalı. Üretici, pamuk ve mısır yetiştirmekten daha fazla para kazanıyorsa ona 'soya yetiştir' diyemezsiniz, ancak bizim soyaya da ihtiyacımız var. Bu maliyetler zaman içerisinde fiyata da yansıyacak, başka çaresi yok. Bir müddet zarar edebiliriz ama taşlar yerine mutlaka oturacaktır'' ifadelerini kullandı.

Pashagaming class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 0pt;">

 

''Üretim Kapasitemizi 2 Katına Çıkaracağız''


Sait Koca, piyasadaki olumsuzluklara rağmen yatırım yapmaktan vazgeçmediklerini belirterek, bu yıl içerisinde 40 milyon dolarlık yatırım yapmayı düşündüklerini bildirdi.
İlave kümes yapmayı, makinelerini büyütmeyi ve otomasyon sistemlerini geliştirmeyi düşündüklerini aktaran Koca, ''Üretim kapasitemizi 2 katına çıkaracağız. Şu an için yılda 150 ton üretim yapıyoruz. Yeni tesisle bu rakam 200 tona çıkacak. Kapasiteyi artıracak çalışmaların sonucunda ise yılda 400 ton üretim yapmayı düşünüyoruz'' diye konuştu.
İhracat için yeni pazarların açılması gerektiğine dikkati çeken Koca, Suudi Arabistan pazarına yönelmek istediklerini, bunun için de gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade etti.

 ''Yumurta üretimine de başlayacağız''

Yumurta üretimine de başlayacaklarını dile getiren Koca, bu konuda da yatırım yaptıklarını söyledi. Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan gerekli izinlerin alındığını anlatan Koca, ilkbahar aylarında yumurta üretimine başlayacaklarını bildirdi. İlk aşamada günlük 1,5 milyon yumurta üretecek bir tesis kuracaklarını aktaran Koca, daha sonra yapmayı düşündükleri yatırımlarla bu rakamı günlük 5-6 milyona kadar çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.