AYARINI BOZDUĞUN KANTAR, GÜN GELİR SENİ DE TARTAR

İnsanlar belli bir mevkiye geldikleri zaman, sanki burada ilelebet duracakmış gibi davranıyorlar. Yasaları kendi işlerine geldiği gibi düzenliyor, devletin kaynaklarını kendilerine göre kullanıyorlar. Oysaki zaman hızla akıp giderken altlarındaki zemin eninde sonunda kayıyor.Hiçbir iktidar, iktidarda istediği kadar kalamıyor.

Yine de o hırs var ya, insanları gerçeklerden koparıyor. Onların ayrı dünyaları var sanki. Tarih nice zalimlerin, yaptıkları zulümlerle ülkesini de nasıl perişan ettiklerini yazıyor. Zulümle abad olunmaz derler, gerçekten de zalimlerin sonları hiç de iyi olmamış.

FETÖ, nerdeyse 50 yıldır gizli gizli devletin organlarına sızarak, devletin tüm önemli kurumlarını ele geçirmiş, darbe yapacak güce erişmişti. Bunu yaparken de yasaları kendi işlerine geldiği gibi düzenletmişti. Şimdi bu yasalarla kendileri yargılanıyorlar. Bugün de aynen böyle olacak. Onun için “Ayarını bozduğun kantar, gün gelir seni de tartar.” demiş atalarımız.

Dünya’nın geri kalmış ülkelerine örnek olan Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’imiz, her alanda aydınlanmanın başlangıcı olmuş. Atatürk mucizesi Dünya’nın en önemli olaylarından kabul ediliyor.

Şimdiyse her alanda geriye gidiş var. Kadın haklarında olsun, diğer konularda olsun, her alanda 100 yıl öncesine dönüşün yolları aranıyor. İnsanlık her ne kadar zaman zaman gerici olaylara sahne olsa da hep ileriye doğru gitmiş. Yoksa medeniyet böyle ilerler miydi?

Tabi ki her ülke aynı medeniyet seviyesine ulaşamıyor. Her ülkenin Atatürk gibi bir lideri yok ki. Bu şanssız ülkelerin vatandaşları da gelişmiş ülkelere göç edebilmek için ülkelerinden ölümü göze alarak ülkelerinden kaçıyorlar, çoğu da yollarda telef oluyor. Daha iyi şartlarda yaşayabilmek için kim bilir kaç bin insan hayatını kaybetti?

Ülkemizde de nerdeyse bütün kurumların ayarları bozuldu. İşinin ehli olmayan ve sırf benim görüşümde diyerek kurumlara yerleştirilenler sadece rutin işleri yürütüyorlar, problem çözebilen, sorunlara çare bulabilen yönetici kalmadı.

Koskoca bir ülke böyle bir yönetimi hak etmiyor. İnsanlar layık olduğu gibi yönetilir derler. Kitap okumayan, gazete okumayan ve dünyadan haberi olmayan insanların seçimi ile hak ettiğimiz gibi yönetiliyoruz demek ki.

Şimdi avukatlarla ilgili FETÖ’nün istediği yasa çıkacak. İşte yine 100 yok öncesine dönüşün işareti.

Bozulan düzenden, en çok da bu düzeni bozanlar zarar görecek. Adalet herkese lazımdır.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Nilgün Özerdoğan - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.