BABA

Sizin hiç babanız öldümü
Benim bir kere öldü kör oldum
Yıkadılar aldılar götürdüler


Babamdan ummazdım bunu kör oldum

Siz hiç hamama gittiniz mi
Ben gittim lambanın biri söndü


Gözümün biri söndü kör oldum
Tepede bir gök yüzü vardı yuvarlak
Şöylemesine maviydi kör oldum

Taşlara gelince hamam taşlarına
Taşlar pırıl pırıldı ayna gibiydi
Taşlarda yüzümün yarısını gördüm
Bir şey gibiydi bir şey gibi kötü
Yüzümden ummazdım bunu kör oldum

Şiirin büyük ustalarından Cemal SÜREYYA babasının ölümünden sonra yazdığı yukarıdaki dizelerde böyle seslenmiş babasına.

Baba sevgisi yarınlara bırakılmış sevgilerdendir. Hele bizim ve bizden önceki kuşak için. Her çocuk mutlaka annesine bir vesile ile sarılmıştır da, babasına bir kere sarılamadan onu kaybeden çocuk çoktur. Çünkü ya gelenekler girmiştir devreye, ya baba aldığı ağır sorumluluk sebebi ile otoriter gözükmek zorunda kalmıştır ve maalesef bir kuşak babasına sarılamadan onu kaybetmiştir.

Büyükler öyle der. Çocuklar kaç yaşında olurlarsa olsunlar babaları ölmeden büyümezler. Ne zaman ki bir çocuğun babası ölmüştür,yaşına bakılmaksızın o çocuk o zaman büyümüştür.

Bir kaptandır babalar. Adına aile dedikleri gemiyi, içinde bulunan aile mürettebatı ile birlikte sağ salim karaya çıkarmak onun görevidir. Babalar için başarının ölçüsü de budur. Hayat denizi ne kadar fırtınalıda olsa , gemi ne kadar suda alsa onun görevi ağırdır ve gemiyi batırmadan kıyıya çıkarmak durumundadır.

Hayatı boyunca yeni bir elbise almadan,yeni bir ayakkabı giymeden, bir kere olsun dışarıda gönlünce bir yemek yemeden, bu hayattan göçen babalar çoktur. Çünkü yeni elbiseler ve ayakkabılar hep çocuklara alınmıştır.

Babaların yürekleri kor alevler gibidir. Hep çocukları ve ailesi için yanar. Ama çoğu kez sevgilerini çocuklarına gösteremez ve maalesef çocuklarda ona gösteremez. Dedim ya baba sevgisi yarınlara bırakılmış sevgilerdendir. Hep vakit aranır babaya sarılmak için, onunla vakit geçirmek için,onun gönlüne girmek için ama maalesef çoğu kez bu vakit gelmeden babayı kaybederiz.

Bugün babalar günü. Babaları sağ olanlar lütfen gidin ve ona sarılın. Onu ne kadar çok sevdiğinizi söyleyin. Ona sevgi sözcükleri ile iltifat edin. Vakit geç olmadan. Karşılık beklemeden yapın bunu. Sonra inanın çok pişmanlık duyarsınız. Sağ olan tüm babalara Allah tan sağlıklı uzun ömür diliyorum.

Bu babalar gününe babasız girenler,onlara dualar gönderin. Aileniz ile birlikte onları güzel günlerde anın. Bu babalar gününe babasız giren herkese sonsuz sabır diliyorum. Ve hakka intikal etmiş tüm babalara dualar gönderiyorum.

Unutmayalım ki baba yeri asla doldurulamayacak ulu bir çınardır. Gölgesinin eksikliği o gidince anlaşılır. Sözlerime şairin dizeleri ile veda ediyorum. Hepinizin babalar gününü yürekten kutluyorum.

Ağlama arslan babam
Dert etme naçar babam
Kara gün geçer babam hey
Bir kapıyı kapayan
Gene açar babam
Allah büyüktür babam hey
Dert etme naçar babam…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Yüksel Gültekin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.

01

Gerçek - suleyman cı dıye atfetmrnoz yanlış

onlarda allah yolunda çalışmaktadır.lutfen yazıları daha dıkkatlı yazalım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Haziran 11:06