AK PARTİ TARİHİ SEÇİMLER ÖNCESİ MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Ak Partili siyasiler 10 Ağustos Pazar günü yapılacak Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Bolu merkeze bağlı 112 köy ve 46 mahalle muhtarları ile yemekte bir araya geldi.

Atatürk Orman Parkı’nda bulunan Köroğlu Sofrası’nda gerçekleşen yemeğe, İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, TBBM Divan Katip Üyesi Milletvekili Fehmi Küpçü, Milletvekili Ali Ercoşkun, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Özen, İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel, Merkez İlçe Başkanı Adil Esen katılırken, siyasiler, muhtarlardan seçim bölgelerindeki seçmenlerin oylarını kullanması yönünde yardımcı olunmasını talep etti.

Oy kullanmak isteyen fakat yaylada olduğu için ulaşım sıkıntısı çeken vatandaşların Bolu Belediyesi ile Ak Partili diğer ilçe ve belde belediyelerce kaldırılacak araçlarla köylere taşınacağını söyleyen siyasiler, muhtarlardan da görüş ve önerileri dinledi.

“MUHTARLAR HER NE KADAR FARKLI SİYASAL DÜŞÜNCEDE OLSA BİLE ONLAR TAMAMEN SİYASET DIŞILAR”

Türkiye’de, ilk defa devletin başının halk oylaması ile seçileceğine vurgu yapan Bolu Belediye Başkanı Yılmaz, Türkiye’de ilk defa böyle bir seçim yaşanacak. Aslında belediye başkanı olarak ben devleti temsil etmiyorum. Ama muhtarlarımızın her biri böyle bir yetkiye sahip. Siz zaten devleti temsil edenlersiniz” dedi.

Yılmaz, bundan önceki dönemlerde, cumhurbaşkanının Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından seçildiğine dikkat çekerek, “ilk defa halk seçecek. Bu Türkiye açısından bir dönemeçtir. Ülkenin istikrarı çok önemli. Ülkenin geleceği çok önemli. Herkesin bir siyasi parti düşüncesi vardır. Bu da çok önemi. Muhtarlar her ne kadar farklı siyasal düşüncede olsa bile onlar tamamen siyaset dışılar. Neden? isim olarak seçiliyorlar ve devleti temsil ediyorlar. O yüzden siz bizden farklısınız” dedi.

Devleti temsil ettiği için, devlet başkanını halkın seçeceği bu dönemde muhtarlara da büyük bir yük düştüğünün altını çizen Yılmaz, muhtarların vatandaşın oyunu kullanması adına elinden geleni yapması gerektiğini belirtti. Aslında, bu toplantının bütün siyasi partilerin katılımı ile yapılması gerektiğini anlatan Yılmaz, “Şu an bu toplantıyı aslında bütün siyasi partiler olarak yapmamız gerekirken şu an o yoğunlukta değiliz. İktidar partisi olarak bu toplantıyı organize edip düşündükleri için başta il başkanı olmak üzere, parti teşkilatımızı kutluyorum. Neden, eğer iktidar partisi iseniz sorumluluk sahibisiniz” diye konuştu.

“BU BİR SİYASİ SEÇİM DEĞİL, DEVLET BAŞKANLIĞI SEÇİMİ”

Yılmaz, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yayla mevsimine denk geldiği için çok sayıda vatandaşın, vatandaşlık görevi olan oy kullanma işlemini yapamayacağını dile getirerek, şu ifadeleri kullandı: ”Birçok köyümüzün yaylada olduğunu ve yayladaki insanların oy kullanmak için araba sıkıntısında olanlar var. Birçok muhtarın da belediye müracaat ederek bize araç gönderinki biz de yayladaki insanlarımızın oy mahaline gitmesini sağlayalım dediler. Ben de bunu il teşkilatına ilettim. Biz eğer talep eden muhtarlarımızın yanında talep etmeyenlere de gönderelim dedik. Çünkü bu bir siyasi seçim değil, devlet başkanlığı seçimi. Birileri bunun altında başka şey arar. Onun için biz, il genel meclisi ile beraber istişare ettiğimizde kendi gücümüz nispetinde oy kullanmaya gideceklere hizmet etmenin bizim görevimiz olduğu kanaatine vardık.”

Köy muhtarlarından kendilerine gelen talep neticesinde vatandaşları oy kullanma bölgelerine taşıma işleminin kendileri açısından bir zarurete dönüştüğünü de sözlerine ekleyen Yılmaz, “Birçok muhtarımız yaylalardaki vatandaşlarımızın seçim günü şehre inmesi ve seçimden sonra da yaylaya gitmesi için araç talebinde bulundular. Bugün de bize bu isteği bize iletmeyen muhtarlarımızdan da talep alırsak bir plan dahilinde gücümüz yettiğince bütün yaylalardaki araçları olmayan seçmenlerin şehre getirilmesi doğrultusunda hizmet vereceğiz. Amacımız, vatandaşlarımızı bu konuda mağdur etmemek” ifadesini kullandı.

“BİZİM DERDİMİZ PAZAR GÜNÜ İLK TURDA BU SEÇİMİ EN YÜKSEK OY ORANIYLA NETİCELENMESİDİR”

Belediye Başkanı Alaadin Yılmaz’ın ardından muhtarlara seslenen Ak Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun’da seçimin önemine vurgu yaparak, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin çok önemli olduğunu biliyorsunuz. Sizlerde özellikle köyünüzden muhtar seçilerek bu işin ne kadar önemli olduğunu, kendinize yönelik oy isteyen kişiler olarak bunu çok iyi biliyorsunuz. Bence bu işi en çok değerlendirecek, takdir edecek olan insanlar sizlersiniz. Tarihimizde ilk defa vatandaşlarımız sandığa gidecek ve adaylar içerisinde istediği adaya oy verecek. Netice itibari ile devletin başını Pazar günü seçeceğiz. Bizim derdimiz Pazar günü ilk turda bu seçimi en yüksek oy oranıyla neticelenmesidir. Bizler milletvekilleri olarak Temmuz ayından itibaren sahada çok fazla olamadık. Bunun pek çok nedeni var. 1 Temmuz’da tatile girer meclis biliyorsunuz ama bu sene tatile giremedi ve torba yasada yer alan 153 maddeden oluşan ama BAĞ Kurlusundan SGK’lısına kadar birçok kişiyi etkileyen görüşmeler yaklaşık 1 buçuk aydır devam ediyor. Hepinize bu davete katılım gösterdiğiniz için teşekkür ederim” diye konuştu.

“2 BİN YILLIK DEVLET GELENEĞİ BOYUNCA İLK KEZ CUMHURUN BAŞINI, DEVLETİN BAŞINI 10 AĞUSTOS’TA SEÇECEK”

Ak Parti Milletvekili Fehmi Küpçü ise, toplantıda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Bizim 2002’den bu yana bir muradımız vardı. Milletimizle beraber bir derdimiz vardı. Derdimiz ise, bu coğrafyanın gelişmesi, çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilmesiydi, çiftçimizin mahsulünü zamanında tarlasından kaldırabilmesiydi… Bunu da memleket insanımızla beraber yaptık. Türkiye Cumhuriyeti 26’ncıydı. Bugün ülkemiz 16’ncı büyük ülke konumunda. Bu coğrafyayı Allah’ın izniyle daha da büyük hale getireceğiz. Bizler emrinize amadeyiz. 2 bin yıllık devlet geleneği boyunca ilk kez cumhurun başını, devletin başını 10 Ağustos’ta seçecek. Milletimiz mahşeri vicdanına soracak. Yolların durumuna, insan keyfiyetine bakacak, değişen ve dönüşen coğrafyaya bakacak. En nihayetinde kanaatini kullanacak. Bizler sizi hep merkeze koyduk. Biz diyoruz ki; Dün olduğu gibi yarında emrinizdeyiz. Ama değişen dönüşen o kocaman coğrafyayla ilgili o kanaati Allah aşkınıza eksik etmeyiniz.”

“2003’TE BİZLER MUHTARLARIMIZDAN GELEN TELEFONLAR ALTINDA EZİLİYORDUK”

Küpçü’nün ardından konuşan Ak Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, milletvekili olarak görev yaptığı 2003 yılında muhtarların talepleri karşısında ezildiğini söyledi. 13 yıllık süreçte çok şeylerin değiştiğini söyleyen Coşkunyürek; 2002’deki Türkiye ile bugünkü Türkiye’yi kıyasladığımız zaman bu büyük değişimi hepimiz görebiliyoruz. Yıl 2003’te bizler muhtarlarımızdan gelen telefonlar altında eziliyorduk. Onların taleplerini yerine getirememenin zorluğunu yaşıyorduk. Bütçemiz az, imkânlarımız kısıtlı ve talep fazlaydı. Rabbimize hamdolsun 13 yıllık bu süreç boyunca milletimizin iradesiyle ve başbakanımızın önderliğinde büyük bir değişim yaşadı. Bugün ise çok daha farklı şeyleri konuşuyoruz.

Ülkesini seven, milletini seven insanlar olarak Türkiye’nin büyük devlet, öncü ülke olması için Pazar günü irademizi göstermemiz gerek. Halkımızın göstereceği iradeden şüphemiz yok. Vatandaşımız 13 yıllık süre içerisinde yaşadığı değişimin farkında ve bunu da sandıkta gösteriyor. İnşallah Pazar günü de gösterecek, bundan da şüphemiz yok.

“SAYIN BAŞBAKANIMIZIN EN AZ YÜZDE 65 İLE SEÇİLECEĞİNİ BİLİYORUZ”

Biz Pazar günü gerçekleşecek seçimde Sayın Başbakanımızın en az yüzde 65 ile seçileceğini biliyoruz. Biz istiyoruz ki bu oran daha yüksek olsun, ülkenin birlik ve beraberliği, devletin başını temsil edecek olan, başkomutan olacak, Cumhurbaşkanı olacak kişinin daha güçlü olmasını istiyoruz. Ve inşallah daha güçlü olacak. Bolu’dan da bizler buna daha büyük bir desteği hep birlikte vermeye çalışacağız. Sizlerden vatandaşımızın sandığa gitmesi konusunda sizlerden hassasiyet göstermenizi istiyorum. Bu çok önemli. Muhtarlarımızın seçmen kartlarını vatandaşlarımıza ulaştırması gerek. Vatandaşlarımız unutabilir, duyarsız olabilir burada sizlere büyük önem düşüyor. Ve inşallah büyük bir katılımın olmasını istiyoruz. Bir önceki seçimde katılım oranı yüzde 90’ın üzerindeydi, bu seçimde o oranın yukarısını sizlerin desteği ile bekliyoruz” diye konuştu.

“BU ÜLKENİN BİRLİK VE BERABERLİĞİ BOZULMAMALI”

Yemekte son olarak konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Özen ise, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Halk cumhurbaşkanını ilk defa kendisi seçecek. Biz muhtarlara düşen görevleri biliyoruz.

Seçmen kağıtlarını seçmenlerimize ulaştırdıktan sonra halkımız inşallah sandık başına gidecek. Bizlerin, seçilen kişiler olarak birlik ve beraberliği sağlamamız gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda bitmesini istiyorum. Bu ülkenin birlik ve beraberliğinin bozulmamasını istiyorum. Biz muhtarlar, yönlendirilen değil, yönlendiren kişiler olalım. Yönetilen değil, yöneten kişiler olalım. Ak Parti teşkilatının düzenlemiş olduğu bu toplantıda, yaylalardaki vatandaşlarımızın sandıklara ulaşımı konusunda yardımcı olunması düşünülmüş. Çok güzel bir çalışma. Seçmenlerimizin tamamı cumhurbaşkanını seçmek üzere sandığa gitmeli. Çünkü bu ülkede birlik ve beraberlik bozulmamalı, kardeşlik ortamı bozulmamalı. En güzel günler Türkiye’nin ve Bolu’nun olsun diliyorum.”

08 Ağu 2014 - 18:27 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.