Arçelik, 30 bin kullanıcısının bilgilerinin çalındığını açıkladı

Beyaz eşya ve teknoloji devi Arçelik’e ait "Arçelik BizBize" mobil uygulaması ve internet sitesi hacklendi. Arçelik, 30 bin 373 kişinin bilgilerinin çalındığını açıkladı.

Arzu Sarı
Arzu Sarı Tüm Haberleri

Arçelik, tedarikçisinin sistemine yapılan bir siber saldırı sonucunda verilerin çalındığını duyurdu. Arçelik BizBize mobil uygulaması ve internet sitesi, siber saldırıya maruz kalırken, bu saldırı sonucunda kullanıcı verileri ele geçirildi. Siber saldırganlar, Almanya'daki bir Arçelik BizBize'nin yönetici paneline erişim sağlayarak uygulamadaki verilere ulaştı. Arçelik, bu iddiaları doğrulayarak saldırının tedarikçi sisteminden kaynaklandığını belirtti. Şirketin yaptığı açıklamada, gerekli teknik ve yasal önlemlerin alındığı ve kişisel verilerin korunması ve siber güvenliğin en önemli öncelikleri olduğu vurgulandı. Öte yandan, saldırının ödeme ve finansal bilgileri içermediği ve kişisel verilere erişimde herhangi bir zafiyet bulunmadığı ifade edildi.

02 Haz 2023 - 22:00 - Gündem

Mahreç  Arzu Sarı


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.