Ayının keyifli anları fotokapanlara yansıdı
Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, yaban hayatını takip etmek amacıyla doğaya yerleştirdiği fotokapanlarla benzersiz anları yakalamaya devam ediyor.
Yurt genelindeki Milli Parklarda yürütülen "Etobur Türlerin Araştırılması Projesi" kapsamındaki çalışmalar, bozayı, kurt, vaşak ve domuzların koku, tüy, kıl gibi işaretlerini bıraktığı ağaçları ortaya çıkardı. Bu tespitlerle belirlenen ağaçlara konumlandırılan fotokapanlar, şaşırtıcı sonuçlar sunuyor. DKMP Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, yaban hayvanları yaşam sınırlarını ve alan hakimiyetlerini diğer türlerle paylaşmak için bu ağaçları işaret alanları olarak kullanıyor. Kokularını bırakarak ve ayakları ile pençeleriyle izler bırakan yaban hayvanları, bu değerli ağaçları özel "Bu ağaç biyolojik çeşitliliğin korunması için doğada bırakılmıştır" tabelasıyla işaretliyorlar.
Doğanın güzelliklerini ve hassasiyetini belgeleyen fotokapanlar, yaban hayatının bize anlatmak istediklerinin sadece küçük bir bölümünü sunuyor. Ayının ağaçta keyifli kaşınma görüntüleri ise sadece projenin bir parçası. Bu tür çalışmalar, doğal çevrenin korunmasına olan önemi bir kez daha vurguluyor ve doğanın zenginliğine olan hayranlığı arttırıyor. Keşfedilmeyi bekleyen daha nice doğa sırları için gözlerimizi yaban hayatına çevirmeye devam ediyoruz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.