
CHP’de yeni şok
Geçtiğimiz ay Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’ye yerel mahkeme tarafından kayyım atanmış ve atanan kayyımlar 10 Haziran 2017 tarihinde Olağanüstü İl Kongresi almıştı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından kayyım heyetinin aldığı karar iptal edildi.
Bolu 2.Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararıyla CHP Bolu İl Yönetimine atanan Selma İşbilir, Cemal Bakan ve İsmail Uludağ’dan oluşan kayyumun 10 Haziran 2017 tarihinde yapmak için karar aldığı Olağanüstü İl Kongresi, Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edildi. Bolu mahkemesinin kararından sonra 3 kişiden oluşan kayyum heyeti 10 Haziran 2017 tarihinde Bolu Elektrikçiler Odası’nda yapılmak üzere CHP İl olağanüstü kongresini yapma kararı alarak ilanlarını verdi. Bu arada Bolu CHP İl Yönetimi de kayyum kararına itiraz etti ancak bu itirazı kabul etmeyen mahkeme hakimi, alınan kararın doğru olduğunu tekrarladı.
Bolu CHP İl Yönetiminin itirazları Bolu il sınırları içerisinde kalmadı ve bu defa Ankara’ya yapılan müracaatlar neticesinde Yüksek Seçim Kurulu tarafından Bolu mahkemesince verilen kongre kararı bozuldu. YSK istinaf mahkemesinin sonucunun beklenmesi gerektiğini savundu.
Kongrenin yine belirlenen eski tarihinde yani 6 Kasım-6 Aralık tarihleri arasında yapılması bekleniyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.