Dekar başına 100 TL verilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuraklık nedeniyle mağduriyet yaşayan çiftçilere verilecek destek hakkında konuştu. Erdoğan, verim kayıplarına göre dekar başına 100 TL verileceğini söyledi.

Haber: N. Halid Altundal

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak'ta katıldığı bir programda kuraklıktan etkilenen çiftçilere verilecek destek hakkında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kuraklığın oluştuğu bölgelerde hasar tespit çalışmalarının sonuçlarına göre çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını erteliyoruz" dedi.

Erdoğan, Kuraklık Sigortası'nda TARSİM devlet desteğini önümüzdeki yıla özel yüzde 70'e, hasar ödeme oranını yüzde 80'e çıkaracaklarını ifade etti. Kuraklıktan etkilenen buğday, arpa, yulaf, çavdar, nohut ve mercimek üreticilerine de verim kayıplarına göre dekara 100 liraya kadar doğrudan ödeme yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mazot-gübre, sertifikalı tohum kullanım desteği ile toplamda dekara 151 TL'ye kadar destekleme ödemesi gerçekleştireceğiz dedi.

07 Haz 2021 - 10:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.