Dünya Çevre Günü’nde etkinlikler 5 gün sürecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bolu İl Müdürlüğü tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası nedeniyle ilimizde etkinlikler düzenleyecek.

Cemre Kuşaklı
Cemre Kuşaklı Tüm Haberleri

5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası nedeniyle Bolu Valiliği, 5 gün sürecek etkinlikler hakkında bilgilendirme yaptı. Yapılan bilgilendirmede Cumhurbaşkanlığı’nın 2022/3 sayılı Genelgesi ile doğal çevrenin korunması, sürdürülebilir yaşam çevrelerinin oluşturulması, iklim değişikliği ile mücadele konularında çevre bilincinin her geçen gün giderek arttığı ülkemizde, Dünya Çevre Günü kutlamalarının daha katılımcı, çok paydaşlı şekilde gerçekleştirilmesi, çevre sorunlarının ve gelişmelerin değerlendirilmesi amacıyla her yıl 5 Haziran tarihinin bulunduğu haftanın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından duyurulacak bir temayla Türkiye Çevre Haftası olarak kutlanacağı belirtildi. Yapılan açıklamada, “Bu çerçevede; çevrenin korunması, çevre kirliliğinin önlenmesi ve kamuoyunun çevre konusunda duyarlılığının geliştirilmesi amacıyla Türkiye Çevre Haftası’nın, 2023 yılında “Temiz Deniz, Temiz Dünya” temasıyla kutlanacağı Bakanlığımızca belirlenmiş olup İlimizde de Türkiye Çevre Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır. Bu kapsamda gerçekleştirilecek olan etkinlikler aşağıda belirtilmiştir;

5 Haziran 2023 Pazartesi günü; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından belirlenen İlimizde yaşayan depremzede vatandaşlarımız, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürütülen Uygulamalı Çevre Eğitim Projesi kapsamında ödül kazanan okulların görevli idareci ve öğrencileri ve diğer davetlilerin katılımıyla, Abant Gölü Milli Parkında depremden etkilenen vatandaşlarımız adına ve anısına saat 10:00’da Abant Gölü’ne Saygı Çelengi bırakılarak başlatılacaktır.

Saygı çelengi bırakılmasının ardından, saat 10:30’da Abant Gölü Milli Parkı içerisinde yer alan Kıbrıs Çeşmesi Piknik Alanında, Türkiye Çevre Haftası programı gerçekleştirilecektir.

Program çerçevesinde; Saygı duruşu, İstiklal Marşı, Açılış Konuşmaları, Çevre konulu şiirlerin okunması, Uçurtma etkinliği İkram-Çevre Temizliği-Kapanış şeklinde program akışı gerçekleştirilecektir.

6 Haziran 2023 Salı günü; saat 10:00’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüzce Sayın Valimizin Makamına ziyaret düzenlenecektir. Ayrıca, İl Müdürlüğümüz teknik personeli tarafından saat 10:30’da Gülçiçek Hatun Anaokulunda, “Sıfır Atık, Geri Dönüşüm ve İklim Değişikliği” konulu Çevre Eğitimi düzenlenecektir.

7 Haziran 2023 Çarşamba günü; saat 10:00’da Kanuni Anadolu Lisesinde, İl Müdürlüğümüz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bolu Çevre Derneği ile ortak yürütülen Uygulamalı Çevre Eğitimi Projesi kapsamında ödül olan okullara ödüllerinin takdim edilmesi, okula ait resim sergisinin gezilmesi etkinliği düzenlenecek olup ikram ve kapanış şeklinde devam edecektir.

T.C. Bolu Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından;

8 Haziran 2023 Perşembe günü; saat 18:00’da Tabiatın Kalbi Bolu Bisiklet Amatörleri Derneği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü binası önünden başlatılacak ve Valilik Binası önünde tamamlanacak şekilde Bisiklet Turu etkinliği düzenlenecektir. Turun sonunda yapılacak çekilişle 3 adet bisiklet hediye edilecektir.

9 Haziran 2023 Cuma günü; saat 10:30’da İl Müdürlüğünce, Mudurnu Yazılar İlkokulunda, “Sıfır Atık, Geri Dönüşüm ve İklim Değişikliği” konulu Çevre Eğitimi düzenlenecektir. Yapılacak etkinliklere tüm halkımız davetlidir” ifadeleri kullanıldı.

03 Haz 2023 - 02:00 - Gündem

Mahreç  Cemre Kuşaklı


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.