Düşen altın fiyatlarının ne zaman yükseleceği merak konusu
Son iki haftadır devam eden altın fiyatlarındaki düşüş trendi, ne zaman sona ereceği merak ediliyor.
Yatırımcılar, yaz aylarının sonuyla birlikte yıl sonuna kadar altın fiyatlarında sürecek bir yükseliş beklentisi içindeler. Türkiye'nin önde gelen altın uzmanlarından İslam Memiş ise gelecek haftalara dair önemli hatırlatmalar ve analizler sunuyor.
ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımına yönelik yüzde 50'ye kadar yükselen beklentilerini vurgulayan Memiş, emtia piyasalarındaki dalgalanmalar hakkında şunları söylüyor:
"Özellikle ons tarafında belirgin bir düşüş yaşandığını gözlemledik. Uluslararası piyasalarda altın fiyatlarına baskı yapılıyor. 1900 dolar seviyesinin altında ataklar görüldü. 1890 dolar direnç seviyesinin yılın en düşük seviyesi olabileceğini düşünüyorum. Haftalık raporumda da belirttiğim üzere, önümüzdeki haftalarda ons fiyatında 1930 ila 1960 dolar arasında beklenmedik derecede hızlı bir yükseliş olacağını tahmin ediyorum. Bu seviyeler önceden beklenenden test edilecektir.
2023 için dip fiyatlardan alım yapma fırsatının bu haftanın sonuna kadar devam edebileceğini ifade ediyorum. Bu nedenle, önümüzdeki 48 saat içinde pozisyon almanın gelecek aylarda büyük getiri sağlayabileceğini düşünüyorum."
Memiş ayrıca, Çin'den gelen ekonomik verilerin önemine de dikkat çekiyor. Çin'deki emlak ve inşaat sektöründe yaşanan sıkıntıların global piyasalara etkisi konusunda uyarıyor. Çin devletinin bu duruma nasıl yaklaşacağının altın fiyatları üzerinde büyük etkisi olabileceğini belirtiyor.
Dolar endeksinin dalgalanmasına rağmen beklenen düşüşü henüz yaşamadığını belirten Memiş, parite üzerinden altın alımının mantıklı bir yol olabileceğini öneriyor. Ayrıca, gram altın/TL fiyatlarında yaşanan mali yükümlülük artışının altın fiyatlarını nasıl etkilediğine dikkat çekiyor.
İslam Memiş'e göre, altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar ve ekonomik belirsizlikler, yakın gelecekte altın fiyatlarında beklenen artışın habercisi olabilir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.