Gazeteciler, Acil Afet ve Temel İlk Yardım Eğitimlerini başarıyla bitirdi

Bolu'da acil afet ve ilk yardım eğitimi alan gazeteciler için sertifika töreni düzenlendi.

Rahmiye Beydili
Rahmiye Beydili Tüm Haberleri

Bolu Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, AFAD İl Müdürlüğü ve kentteki gazeteciler arasında imzalanan "Acil Afet ve Temel İlk Yardım Eğitimi" protokolü kapsamında 23 basın mensubu eğitimleri başarıyla bitirdi.

Vali Erkan Kılıç, gazetecilere "İlk Yardımcı Belgesi" ile "İlk Yardımcı Kimlik Kartları"nın verildiği törende yaptığı konuşmada, ilk yardımın aslında bütün vatandaşların alması gereken eğitim olduğunu belirtti.

Kılıç, özellikle de trafik kazası, yangın, zehirlenme gibi olaylarla iç içe olan gazetecilerin ilk yardımı bilmesinin önemine dikkati çekerek, gerek haber takibinde gerekse de günlük yaşamda insanlarla bir arada olan basın mensuplarının yaşanabilecek olumsuzluklara anında müdahale edebileceğini anlattı.

Konuşmanın ardından eğitimlerini başarıyla tamamlayan 23 gazeteci sertifikalarını Vali Kılıç'tan aldı.

07 Haz 2023 - 22:51 - Gündem

Mahreç  Rahmiye Beydili


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.