“İddialı Çözüm Ortağıyız”

Sem-Arslan ortaklarından Murat Semercioğlu yapı malzemeleri sektöründe açmış oldukları yeni ofis-showroom ve satış merkezlerinde, gazetemize çeşitli açıklamalar yaparak bu sektörde iddialı çalışmalar yaptıklarını belirtti, Semercioğlu, Bolu’lu olarak memleketlerine verdikleri hizmetten dolayı gurur duyduklarını söyledi

“İddialı Çözüm Ortağıyız”
“İddialı Çözüm Ortağıyız”
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Röportaj; Mehmet Engin

Murat Bey önce sizi biraz tanıyabilir miyiz?

10 Ağustos 1977 Bolu doğumluyum. Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Biyoloji öğretmenliği bölümü mezunuyum. Ama hiç öğretmenlik yapamadım. Bayer’de satış uzmanlığı yaptım burada tecrübe kazandım. Bu tecrübelerimi de memleketim Bolu’da kullanmak istiyorum. Bolu’lu olmak çok ayrıcalıklı duygusal bir şey. Bu şehrin çocuğu olup buraya hizmet etmek daha da ayrıcalıklıdır. Benim ailemde yıllardır esnaflıktan gelmektedir ve Bolu halkına hizmet etmiştir. Biz de bu bayrağı en iyi şekilde taşıyıp hizmet etmeye devam edeceğiz. Semercioğlu ailesi olarak 40 yılı aşkın bir şekilde inşaat malzemeleri sektöründe hizmet veren bir aileyiz. Mevcut işlerimiz bünyesinde Bolu çimento bayiliği, Düzce Bölge bayiliği olsun bu tarz daha çok kaba inşaat malzemesi ağırlıklı çalışmaktaydık. Den de yaklaşık 8 seneden beridir global bir firmada satış uzmanı olarak çalıştım ve daha sonra tekrar memleketimizle bağımız kopmasın kendi iyiliğimiz içerisinde olalım ve yaptığımız işi biraz daha genişletelim, birlik olalım, daha güçlü olalım gibisinden düşünerek, ince yapı malzemelerine girip böyle bir iş kurma gibi bir düşüncemiz oldu.

İnce yapı malzemeleri derken?

İnce yapı malzemeleri boya, boya yan malzemeleri, boya saf malzemeleri, DYO’nun bayiliğini aldık, ısı yalıtım malzemeleri, DYO’nun klima terma olsun Fixkim ısı yalıtım malzemeleri olsun.

İç cepheyle ilgili? Dış cepheyle ilgili?

İç cephe ve dış cephe şu anda işin açıkçası sadece hazır beton hariç normal bir yapı marketi olarak da düşünebilirsiniz. Her türlü müşterimize çözümler sunabiliyoruz. Her türlü yapı elemanıyla ilgili bir yapı market gibi çalışmaktayız.

Yeriniz güzel, showroom satış merkezi ve depo olarak neler diyeceksiniz?

Yerimiz lokal olarak güzel, alanımız müsait, park olarak buraya gelen insanlar alışveriş yaparken trafik olarak hiçbir sıkıntıya girmiyorlar. Şehir merkezinde çok sıkışık ve dar alanları var. Buraya tır bile girebilir bu anlamda lokalizasyon olarak da çok iyi bir alanda bulunuyor, kısacası park problemimiz kesinlikle yok. Adresimizi de belirteyim, Beşkavaklar Mah. E-5 üzeri No:53 şeklinde. İletişim telefonumuz 0374 270 14 88

Toptan-perakende satışlar var mı?

Kaba grupta toptanımız devam ediyor, şu anda ince grupta boya, boya saf grubunda sadece perakende olarak hizmet veriyoruz. Tabi müteahhit müşteri portföyüne de yine aynı şekilde toptan çözümler de sunuyoruz. Yani iki grubu da hem toptan hem parekende aynı çatı altında yürütebiliyoruz.

Boya dışında el aletleri, İzeltaş’ın bayiliğini aldık. Hem motorlu el aletleri hem normal el aletleri, onun dışında da az önce bahsettiğim gibi çividen tele kadar kiremitten mahya alçısına kadar her türlü yani yaklaşık 900-950 kalem ürün var portföyümüzde. İnşaat sektörü çok kendini yenileyen kendini geliştiren bir sektör devamlı yeni malzeme çıkıyor bunların araştırmalarını yapıyoruz bunları da tekrardan sektöre kazandırmaya uğraşıyoruz. Bolu da inşaat sektörü çok ilerledi. Bu anlamda çevredeki illerde de ben satış uzmanlığı yaptığım seneler de gördüğüm kadarıyla belki de şuan Batı Karadeniz’in bu anlamdaki en hızlı kentlerinden biri diyebiliriz Bolu için. Tabi buna karşılık talep var biz de bu alanı görecek böyle bir yatırım yapmayı uygun gördük. Bizim burada amacımız Bolu halkına hizmet, kaliteli güler yüzlü bir hizmet sunmak. Aynı zamanda ihtiyaçlarına en kısa yoldan, en hızlı şekilde en güvenilir şekilde çözmeyi sağlamak.

Biz burada basit bir nalbur olarak değil, malbur malzemeleri satan bir yer olarak değil onlara çözüm ortağı olarak da geldik. Onların sıkıntılarını dertlerini en hızlı şekilde veya işlerinin aksamaması için işlerini en hızlı şekilde yürütebilmeleri için ne tarz şeyler yapabiliriz bu anlamda da çözüm ortağı olmaya geldik ve şu anda müşteri portföyümüz zaten kaba inşaat malzemelerinden gelen müşteri portföyümüz varken yine yerinde ziyaretle kendimizi tanıtıyoruz, projelerimizden bahsediyoruz, yani müşterinin ayağımıza gelmesini beklemiyor biz onların ayağına gidiyoruz. Bunun dışında Sem-Arslan Limited olarak Bolu şehirlerarası otobüs terminalinin kafeteryasını işletiyoruz. Orda da mesela bizim hizmetimizden tutun da belki çoğu şehirlerarası otobüs terminalinde o düzeyde bir kafeterya yoktur ve fiyatlarımız da gerçekten uygun.

Süpermarketlerle aranızda ki fark?

Bizim süpermarketlerle yarışmak gibi bir durumumuz yok. Onlar tüm Türkiye’de ki mağazalarla çok büyük bağlantılar yapabiliyorlar. Artık fabrikalar da daha çok bunları beslemek yerine kendi bayilerini kollamaya başladılar. Sebebi arada bir marka satılırken onunla ilgili herhangi bir sıkıntı ortaya çıktığında müşteri muhatap bulamıyor. Ama biz işini yaptığımız tüm müşterilerimize bina ısı yalıtımından tutun da boyasına montolamasına kadar garanti süresi içerisinde her zaman arkasındayız. Yeri geldiğinde burada muhattap olabilecekleri kişiler zaten öyle büyük bir firmanın patronlarıyla birinci kademede ulaşmak çok zordur ama biz burada firma sahibi olarak değil onlarla beraber bir iş ortağı olarak çalışıyoruz. Süpermarketlerde ki fiyatlar belki daha cazip ama daha sonra bir sıkıntı olduğunda muhatap bulamıyorlar.

Bir kova boya alıyorsunuz bir odayı boyamak için ama yetmeyebilir, bir daha gidip almaya kalktığınızda aynı seriyi bulamayabilirsiniz süpermarketlerde. Ama biz sizin işiniz bitene kadar o malzemeyi bulmakla yükümlüyüz burada. Büyük marketlerde ne yazık ki böyle bir handikap var.

Vade farksız taksitli satışlar var mı?

Yapı marketlerinde bizde kademe kademedir ödeme ürün grubunda vadeli satışlarımız değişebiliyor. Onun dışında anlaşmalı olduğumuz bankalar var, yapı malzemelerinin devamlı kampanyaları var 12 aya kadar vade farksız taksitlerle ısı yalıtımında olsun, montolama da olsun, boya malzemelerinde olsun taksit imkanlarımız var.

Neden DYO?

Dyo menşei İzmir olan bir marka Durmuş Yaşar ve Oğulları Türkiye’nin bir numaralı boya markalarından bir tanesi. Biz de seçerken bizim arkamızda durabileceğimiz ve bizim arkamızda durabilecek bir markayla çalışmak istedik. Dyo kurumsal yapısıyla öne çıktı bizde bu yüzden Dyo ile anlaşma yaptık. Şu an Boluda ki bayilerden bir tanesiyiz. Gönül ister ki ilerleyen dönemde Karadeniz Bölgesi Distribütörlüğünü elde edebilmek, henüz sektörün başındayız. Kardeşim Mustafa İlyas Semercioğlu ve ben Murat Semercioğlu ciddi anlamda araştırmayı, koşturmayı,adrenalini seven insanlarınız.İlerki zamanlarda neden olmasn distribütörlük.

Yaptıklarımı çalışmalardan ötürü ticari hayatlarında Bolu Olay Gazetesi olarak başarılar diliyoruz.









06 Ağu 2013 - 20:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.

01

RESUL DEVECİ - değerli komşum murat beye girmiş olduğu yolda başarilar diliyorum. rabbim hayirli kazançlar nasip etsin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ağustos 20:18