İlimizde Aday Öğretmen Yetiştirme Eğitimi Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2015-2016 eğitim öğretim yılının 2. döneminden itibaren hayata geçirilen aday öğretmen yetiştirme süreci İlimizde geçtiğimiz pazartesi günü Ticaret ve Sanayi odasında yapılan törenle başlatılmıştır. Törene Milli Eğitim Bakanlığı adına Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt ve Bolu Valiliği adına Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı katılmıştır.

Açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürümü İbrahim ÇAVUŞOĞLU, “ Bu sene atanan 30.000 öğretmenimiz 1’ er danışman öğretmenimizle beraber ders kesimine kadar derslere girecekler. Daha sonra 1 Temmuzdan itibaren 10 hafta sürecek hizmetçi eğitime alınacaklar. 1 Eylül’ den itibaren atandıkları eğitim kurumlarında göreve başlayacaklardır. Şuan yapmış olduğumuz açılış 81 vilayette aynı şekilde yapılmaktadır. 36 tane okul müdürümüzü hafta sonu Cumartesi günü saat 9 da Müdürlüğümüze davet ettik. Bunlarla beraber ilk grupta yer alacak danışman öğretmenlerimizi tespit ettik. 168 öğretmenimizi programa aldık. Bugün ve yarın ilk 84 öğretmenimiz Çarşamba ve Perşembe günleri de diğer 84 öğretmenimiz 16 saatlik eğitime tabi tutulacaklar. Bu eğitimi verebilmek için Bakanlığımız her ilden formatör eğitmenler yetiştirdi. İlimizden Emine Mehmet Baysal Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf ŞENUFUK ile 50. Yıl İzzet Baysal İlkokulu Müdürü İsmail SAYKI görevlendirildiler. Eğitimleri 2 grup halinde gerçekleştirecekler. Cuma günü de okul müdürlerine adaylık süreci ile ilgili eğitim verilecektir. Eğitim faaliyetlerini Merkezde yürüteceğiz. Atanan 147 öğretmenimizi nasıl eğitirsek öyle devam edeceğine inanıyorum. Bize gelen aday öğretmenlerin bir kısmı bizim ilimize atanmış bir kısmı da diğer illere atanan öğretmenlerdir. 542 tane danışman öğretmenimiz var. Bu eğitimlerden sonra onları da eğitme alacağız” şeklinde konuştu.


"DAHA DONANIMLI HALDE OKULLARINA GÖNDERECEĞİZ"


Daha sonra söz alan Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt anne tarafından Bolu’lu olduğunu belirterek açılış için il tercihini Bolu’ dan yana kullandığını belirtti. Konuşmasının devamında toplumu eğiten öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaptı. “Bakanlığımız, yeni atanan öğretmenlerimizi gittikleri okullarda yaşayacağı sıkıntıların önüne geçmek amacıyla siz kıymetli arkadaşlarımızın yanına vererek adeta usta-çırak ilişkisi ile onları eğitmenizi ve öğretmenlik mesleğinin inceliklerini öğretmenizi isteyerek böyle bir programı başlattı. Yeni atanan öğretmenlerimizin yaşayacağı sıkıntıları önceden görmeleri adına 6 aylık oryantasyon eğitimini sizlerin sayesinde gerçekleştireceğiz. Daha donanımlı halde okullarına göndereceğiz” şeklinde konuştu. İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde danışman öğretmenlere verilecek olan eğitim 2. Grup halinde devam edecektir. HABER MERKEZİ


24 Şub 2016 - 18:13 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.