Kızılay, kurban vekalet bedellerini açıkladı

Kızılay, Kurban Bayramı için kurban vekalet bedellerini açıkladı. Yurt içi hisse bedeli 5.950 TL, yurt dışı hisse bedeli ise 2.650 TL olarak belirlendi.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri
Kızılay, kurban vekalet bedellerini açıkladı
Kızılay, kurban vekalet bedellerini açıkladı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

"Kurban bereketini yıl boyu yaşatın" mottosuyla başlatılan kurban kesim kampanyasında, Kızılay Türkiye dahil 23 ülkede toplam 128 bin hisselik kurban kesmeyi hedefliyor. Et ve Süt Kurumu ile iş birliği yapacak olan Kızılay, kurban paylarının bir kısmını depremzedelere et olarak dağıtacak. Ayrıca aşevlerinde sıcak yemek yapacak ve Et ve Süt Kurumu ile iş birliği yaparak kavurma konservesi üretecek.

Kızılay, kurban vekalet bedellerini açıkladı

Yurt içi hisse bedeli 5.950 TL, yurt dışı için ise 2.650 TL olarak belirlendi. Yurt dışında yaşayanlar ise hisse bedelini döviz cinsinden ödeyerek vekalet verebilecekler. Kızılay Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, 2023 Kurban Kampanyası hakkında bilgi verirken, yaklaşık 3.5 milyon ihtiyaç sahibinin sofrasını bereketlendireceklerini belirtti.

Kızılay, kurban vekalet bedellerini açıkladı

Kızılay, kesimleri Kurban Bayramı'nın ilk üç günü gerçekleştirecek. Kesimler hijyenik şartlarda yapılacak ve din görevlileri, veteriner hekimler ve noterler de kesimlere eşlik edecek. Ayrıca kurban paylarından elde edilen kavurma konserveleri yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Kızılay, 22 ülkede kurban kesimleri yapacak ve vekaletlerin kesim sonrası ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını belirtti. Hayırseverler, vekaletlerini Kızılay bağış hesapları, internet bankacılığı, Kızılay web sitesi, mobil uygulama, 168 Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattı veya Kızılay şubeleri aracılığıyla verebilecekler.

Kızılay, kurban vekalet bedellerini açıkladı

03 Haz 2023 - 06:00 - Gündem

Mahreç  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.