Okay Özcan, “Bu düzen değişmeli” dedi

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun çalışma takviminin belirlendiği toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan CHP Bolu Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Okay Özcan, “Asgari ücret maalesef geçim ücreti oldu bu ülkede” dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun çalışma takviminin belirlendiği toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında yapıldı. Toplantının detaylarının açıklanmasının ardından konuşan Özcan, “İlk resmi toplantı önümüzdeki hafta ayın 7’sinde saat 14.00’te Bakanlıkta; ikinci toplantı ayın 14’ünde saat 14.00’te yine Bakanlıkta olacak. Geçmişte Türk-İş’e geliniyordu, TİSK’e gidiliyordu. Yani konu işçinin dar gelirlinin evinde konuşuluyordu. O sistem bu sene kaldırıldı. Öyle bir noktaya gelindi ki 4 aydır asgari ücreti herkes konuşmaya devam ediyor. Uygulama 1 Şubat’ta olacak. Geçmişte asgari ücret aralık ayının sonunda belli oluyordu. Geçen sene öne alındı. Bir an evvel bu rakam belli olsun. Kamuoyu sabahtan akşam kadar herkes bu konuyu konuşuyor. Rakam konuşulmaya başlandığı zaman piyasada, raflarda fiyatlar artmaya devam ediyor. Tedirginliğim bundan. Geçen sene bu vakitlerde peynir 35 liraydı, şu an ortalama peynir 140 lira. Rakam konuşulduğu zaman öbür rakamlar da artmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Vergi dilimlerinde yaşanan sorunlara dikkati çeken Özcan, “Tüm sorunların ocak ayı içerisinde çözülmesi gerekir. Dar gelirlilerimiz evvelden aralık ayının sonunda yüzde 27’lik vergi dilimine giriyordu. Şimdi mayısın sonunda, haziranın başında giriyor. Bununla ilgili düzenleme gerekiyor. Kamuoyunun beklentisi ve benim beklentim bu” diye konuştu.

02 Ara 2022 - 13:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.