“Sağlık alanında önemli mesafeler kat ettik”

Bolu İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Özmen “Hastalarımızın ve Bolu halkının istek ve önerilerini alabilmek amacıyla her ayın ilk Salı gününde Halkla Buluşma toplantıları düzenlemekteyiz. Ayrıca kurduğumuz 0538 846 0 370 numaralı telefon ile de vatandaşlarımızın istek ve önerilerini de almaktayız.” Dedi.

Haber; Ayşe Muş

Bolu İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Özmen İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesinde Basın mensuplarıyla bir araya gelerek bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya kısa bir değerlendirme yaparak başlayan Dr. Özmen “Göreve başladığımızdan bu güne kadar Bolu halkına daha nitelikli bir hizmet sunabilmek ve hasta memnuniyetini sağlamak amacıyla, çeşitli alanlarda plan, proje üretmeye devam etmekteyiz. Hastalarımızın ve değerli Bolu halkının istek ve önerilerini alabilmek amacıyla her ayın ilk Salı gününde Halkla Buluşma toplantıları düzenlemekteyiz. Ayrıca kurduğumuz 0538 846 0 370 numaralı telefon ile de vatandaşlarımızın istek ve önerilerini de almaktayız. Bu istek ve önerilere hasta memnuniyeti noktasında büyük önem vererek çalışmalarımızı yürütmekteyiz.” Dedi.

Personelimizin niteliğinin artırılmasına önem veriyoruz

Dr. Özmen;“Diğer önem verdiğimiz hususlardan birisi de; personel memnuniyetini sağlayarak, sağlık personeli sayısının ve niteliğinin artırılmasıdır. Personel memnuniyetini sağlamak amacıyla; her hafta bağlı sağlık tesislerimizdeki çalışanlarımızla buluşarak, dilek, istek ve önerilerini almaktayız. Bu doğrultuda problemlerin çözümü noktasında adım atmaktayız. Ayrıca sendika temsilcileriyle de buluşarak personel memnuniyetini artırma noktasında çalışmaktayız. Personelimizin niteliğinin artırılması amacıyla eğitim hizmetlerine büyük önem vermekteyiz. Özellikle dış kaynak alımı kapsamında görev yapan personelimize iletişim, motivasyon, stres yönetimi konularında sürekli eğitim vermekteyiz.” Diye konuştu.

Yenileme ve modernizasyon çalışmaları devam etmektedir

Bolu İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Özmen “Yapmış olduğumuz ve yapacağımız hizmetleri daha iyi anlamak noktasında kurumumuza bağlı hastanelerde verilen hizmet sayılarını bilmekte fayda vardır.2013 yılı ilk beş ayının verilerine baktığımızda; 558.241 hastaya poliklinik hizmeti, 15.234 hastaya yatan hasta hizmeti, 143.061 hastaya acil servis hizmeti, 11.415 hastaya ameliyathane hizmeti,1.332.356 adet laboratuvar hizmeti,153.520 adet radyoloji hizmeti verilmiştir. Yaklaşık Bolu il ve ilçe nüfusunun toplamının iki katı kadar poliklinik hizmeti verilen sağlık tesislerimizin tıbbi cihazları ve binalarında yenileme ve modernizasyon çalışmaları devam etmektedir.” Biçiminde konuştu.

Hastanemizin Tomografi Cihazı yenilenecektir

Dr. Murat Özmen “Kurumumuza bağlı İzzet Baysal Devlet Hastanemizin Tomografi Cihazı da yenilenecektir. Ayrıca İzzet Baysal Devlet Hastanemize Eforlu EKG Cihazı, Elektronik Ventilatörlü ve Monitörlü Anestezi Cihazı, Fiberoptik Fleksible Endoskopi Cihazı ihalesi yapılmış olup şu anda sözleşme imzalama aşamasındadır. Bu hastanemize Renkli Doopler USG cihazı alınıp teslimi yapılmıştır. İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum Ünitesine de Renkli Doopler USG alınarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.” Dedi.

Deneyimli ve zengin bir hekim kadromuz var

Bolu İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Özmen “Hastanemizde hizmet alanını genişletmek adına ortez-protez atölyesi hizmet vermeye başlamıştır. İzzet Baysal Devlet Hastanesi acil servisinin modernize edilerek yeniden düzenlenmesi ve genişletilmesi ile ilgili çalışmalara başlanmış, yakın bir zamanda projeleri tamamlanacaktır. Halkımızın yoğun bakım hizmetlerinden daha fazla yararlanabilmesi için İzzet Baysal Devlet Hastanemizde yoğun bakım yatak kapasitelerinin arttırılması projesi hazırlanmış olup yakın bir zamanda ihaleye çıkılacaktır. Deneyimli ve zengin hekim kadromuzun Bolu Halkına yapmış olduğu hizmetlere baktığımızda İzzet Baysal Devlet Hastanemizde yapılan bazı operasyonlardan söz etmenin gerekli olduğunu düşünmekteyim. Dünyada yapılmış olan 23 Splenik Arter Anevrizması (Dalak Atardamarı Balonlaşması) ameliyatından birisi hastanemizde gerçekleştirilmiştir. Ayrıca Peruktan Trombo embolektomi (pıhtı çıkarılması) işlemi Bolu da ilk defa yapılmıştır. Hastanemizde Endovenöz Radyofrekans Ablasyon (varis tedavisi) hizmeti de verilmektedir. Kurumumuza bağlı diğer sağlık tesisimiz olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemize de Ultrason Cihazı, Kısa Dalga Diyatermi Cihazı, Vakum Enterferans Cihazı ve Tilt Table Cihazı alınmına ilişkin ihale yapılmış olup şu anda sözleşme imzalama aşamasındadır. Ayrıca Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemize bir hayırsever tarafından Yüksen Yoğunluklu Lazer cihazı hibe edilmiştir.” Biçiminde konuştu.

Projelerimiz, yeniliklerimiz devam edecektir

Dr. Murat Özmen sözlerini şu şekilde tamamladı; “Geçmiş aylara baktığımızda sağlık hizmeti adına çok önemli mesafeler kat etmiş bulunmaktayız. Özellikle tıbbi cihazlarımızın yeniliği, bakım-onarımı, değişimi dikkatle takip edilmekte ve gereken düzenlemeleri yapmaktayız. Trafik kazaların sık yaşandığı ve yıllardan beri tomografi ihtiyacının Bolu merkezde karşılandığı Gerede ilçemize tomografi cihazı kurulacaktır. Gerede Devlet Hastanemize ayrıca Anestezi Cihazı, Endoskopi Cihazı, C Kollu Dijital Röntgen Cihazı, Yoğun Bakım monitörü teslimi yapılmıştır. Elektro Cerrahi Enerji Platformu cihazı da şu anda sözleşme aşamasında olup hastanemize kazandırılması düşünülen yeniliklerimizdendir. Ayrıca Gerede de yaşayan vatandaşlarımıza verdiğimiz hizmeti daha kaliteli hale getirmek adına mevcut binamızı daha nitelikli bir duruma getirmek ve ek bina yapmak projelerimiz içerisindedir. Hem vatandaş hem de çalışan memnuniyetinin artması ve sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi doğrultusunda çalışmalarımız, projelerimiz, yeniliklerimiz devam edecektir. Bu süreçte bize vermiş olduğunuz desteklerden dolayı tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederiz.”


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.