
Sahte sigortacıların gazabına uğradı: 3 bin 339 lira dolandırıldı: Dolandırıcılar mahkemede 29 bin 200 lira adli para cezası ve
Bolu’da Tuna Armut isimli vatandaştan, sigorta parası altında 3 bin 339 lira alan ve aracın sigortasını yapmayıp, zararı da gidermeyen 5 sanık toplam 25 yıl hapis ve 29 bin 200 lira adli para cezasına çarptırıldılar.
Geçtiğimiz yıl, sosyal paylaşım sitesinden araç sigortası ilanını gören Tuna Armut isimli Bolulu vatandaş, 5 dolandırıcının kurbanı oldu. Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” suçunu işleyen Satılmış Çıkçı, Uğur Erdem, Selçuk Koç, Mustafa İnce ve Erol Alp, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek suçu birbirlerinin üzerine attılar.
Duruşmaya mağdur olarak katılan Armut, “Gördüğüm ilana inandım ve bana verdikleri iban numarasına 3 bin 339 lira para havale ettim. Aradan zaman geçmesine rağmen aracımın sigortası yapılmadığı gibi, gönderdiğim parayı da iade etmediler. Kendilerinden şikayetçiyim” dedi.
Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi, suçun işlendiğine kanaat getirerek 5 sanığa, 5’er yıldan toplam 25 yıl ve yine 5 sanığa 5 bin 840 liradan toplam 29 bin 200 lira adli para cezası verdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.