Şimdi futbolcu yetiştirme zamanı

Seyfi Alp

Futboldan yayılacak enerji, kazanılacak para ve Bolumuza yapacağı olumlu katkıları düşününce, böylesine önemli bir spor dalında başarılı olmak için çok çalışmamız gerektiğini bilelim.

Bugün dünyada futboluna damga vurmuş, Stefan Effenberg (Alman), Oliver Kahn (Alman), Ronaldinho (Brezilya), David Beckham (İngiliz) ve Zidane (Fransız) gibi büyük futbolcuların biyografilerini okudum.

Bütün bu kitaplardan aklımda kalan şu notlar var;

1-Fakirlik, iyi bir futbolcu olmak için bir dezavantaj değil, aksine avantajdır: Maddi imkanları sınırlı olan ailelerin çocukları, güç ve paraya ulaşmanın en kısa yolu olan futbolu seçer. Gece gündüz çalışır. Sonra başarıya ulaşır. Effenberg’in annesi postanede çalışıyordu ve Hamburg’tan Mönchengladbach’a seçmelere giderken borç parayla tren bileti alabilmişti. Ronaldinho, Brezilya sahillerinde kuru ekmeğinin üzerine yoğurt sürer, üzerine de şeker ekip, öyle karnını doyururdu. Beckham’i anne annesi zor şartlarda büyüttü. Zidane, henüz 10 yaşında yatılı olarak verildiği futbol okulunda ilk üç ay yerleri iyi silemediği için bazen dayak yerdi.

2-Aile yardımı olmadan yıldız olunmaz;Günümüzde başarılı futbolcuların başarı nedenleri mercek altına alındığında yıldız futbolcuların çevresinde sürekli futbolu bilen bir aile ferdi vardır. Nuri Şahin’in babası bir futbol hakemi. Serdar Taşçı’nın kız kardeşi bir futbol uzmanı. Altıntop kardeşleri futbolun içinde olan dayıları büyüttü. Bunun örnekleri artırılabilir.

Futbol kitaplarımdan okuduğum bilgiler yanında, Alman futbolunu başarıya götüren nedenleri incelerken de fark ettiğim ayrıntılar var. Bu ayrıntıları yeri geldiğinde sizlerle paylaşacağım.

Buradan Bolu’da futbol oynayan gençlerimize seslenmek istiyorum

Boluspor’un kapıları son 20 senede hiç olmadığı kadar sizlere açık.

Havası, suyu, insanıyla bir futbolcunun yetişmesi için bütün imkanları barındıran bu şehre layık olun.

Başarılı futbolcuların yaşamlarını okuyun. Neyi farklı yaptıklarına bakın. Futbolcularla ilgili belgeselleri takip edin.

Boluspor yönetiminde görev aldığımdan buyana başkanımız Mehmet İnceayan ve yakınındaki isimlere, alt yapının önemine vurgu yapıyorum. Bunu kalemimle son 10 senedir yaptığımı biliyorsunuz.

Şimdiden başlayarak Bolulu futbolcu yetiştirmekten daha önemli bir işimiz yok.

02 Ağu 2013 - 21:50 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.