TYP İşçilerine İş Güvenliği eğitimi…

Bolu Orman İşletme Müdürlüğünce 16.05.2016 tarihinde mevsimlik yangın işçileri ile İŞ-KUR’dan TYP (Toplum Yararına Program) kapsamında istihdam edilen 70 kişiye iş sağlığı ve güvenliği konularında eğitim verildi.

HABER: Aysun BEYKOZ

TYP kapsamında işe alınan işçilere ilk olarak uymaları gereken kurallar ile ilgili İŞKUR Kurslar Servisi Şefi Gülseren Savaş tarafından bilgilendirmeler yapıldı. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun “Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” gereğince düzenlenen eğitim, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ayşegül Öz tarafından verildi.

Bolu Orman İşletme Müdürlüğü satış salonunda yapılan eğitimde, çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, güvenlik ve sağlık işaretleri, iş yerindeki tehlikeler, eğitime katılan personele iş güvenliği konusu ile ilgili örnekler videolarla desteklenerek anlatıldı.

30 May 2016 - 18:01 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.