Yaptıkları yanlarına kar kalmadı

İlimizde ikamet eden 72 yaşındaki Mümtaz Karakış’ın, banka hesaplarında bulunan toplam 76 bin 675 lirayı, silahlı terör örgütü lideri FETÖ adını kullanarak dolandıran 3 dolandırıcıya 8’er yıl hapis ve 250’şer bin lira adli para cezası verildi.

Haber: Ceylan Beykoz

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dolandırıcılık davası mağdur olarak katılan 72 yaşındaki Mümtaz Karakış, nasıl dolandırıldığını şöyle anlattı; “Olay bir yıl önce meydana geldi. Beni cep telefonumdan arayan şahıs, Jandarma İstihbarat elamanı olduğunu söyleyerek, FETÖ firarisi olan bir şahıs, benim banka hesaplarımı ele geçirmeye ve bankadaki paralarımı kendi hesabına yatırmaya çalıştığını söyledi. Şahıs bankadaki paralarımı çekip Mehmet Eren Avcı ile Doğan Köse hesaplarına yatırmamı, bu şekilde bana yardımcı olacaklarını anlattı. Bende toplam 76 bin 675 lirayı çekip, verdiği isimlere havale ettim. Sonradan dolandırıldığımı anladım. Kendilerinden davacı ve şikayetçiyim” dedi.

Sanıklar Doğan Köse, Emre Can Fırat ve Mehmet Eren Avcı, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, banka hesap bilgilerini, komisyon karşılığı kiraya verdiklerini ve suçsuz olduklarını belirterek, beraatlerini istediler. Mahkeme heyeti, 3 sanığında suçu işlediklerine kanaat getirerek, her birinin ayrı ayrı 8’er yıl 22’şer gün ve yine her birine ayrı ayrı 250 bin lira olmak üzere toplamda 3 sanığa 18 yıl hapis ve 750 bin lira adli para cezası verilmesine karar verdi.

29 Mar 2023 - 20:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.