Yılmaz, Bu yanlıştan bir an önce dönün

Yılmaz, Bu yanlıştan bir an önce dönün

Geçtiğimiz hafta Cuma günü yapılan Bolu Belediye Meclisi Haziran Ayı birinci Oturumunda CHP Meclis Üyesi Erhan Beykoz, halktan usulsüzce alınan emlak vergilerini gündeme taşıdı. Sorunun ardından ilgili kanunun okunması üzerine Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, vergilerin geri iade edilmesini istedi.

Özel Haber: Aysun Beykoz

Bolu Belediye Meclisi Haziran Ayı 1’inci Oturumunda CHP Meclis Üyesi Erhan Beykoz, “ İmar kanununun 18’inci maddesine göre imara girmeyen, imar planları çıkmamış ve tarla özelliği taşıyan yerlerden neden emlak vergisi alındığını sordu. Vatandaşların hiçbir belediyesel düzenlemesi olmadığı halde, mücavir alanda olan tarlalardan alınan emlak vergilerini hangi kanun maddesine istinaden ve hangi kararla alıyorsunuz? Konu vatandaşların gündeminde, vatandaşlar bilgi sahibi olmak istiyorlar, konuyu yasal gerekçelerliyle anlatır mısınız?” diye sordu. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, konu ile ilgili kendilerine de vatandaşların geldiklerini ve kendisinin de bir bilgisi olmadığını söyledi. Konunun çözüme ulaşması adına ilgili daire müdür Naim Ayhan’dan verginin hangi kanuna göre alındığını anlatmasını istedi. Müdür Ayhan, çok açıklama yerine sıradan olarak konunun yasal olduğunu belirtti. CHP Grubu konunun daha detaylı anlatılmasının istemesi üzerine, AK Parti Grup Başkan Vekili Kazım Konak, internetten 1983 yılında çıkartılan yasayı göstererek arsa vasfı taşıyan, imar düzenlemesi görmemiş ve 18.maddeye girmemiş tarlalardan emlak vergisi alınamayacağını belirtti.

Yasanın okunması üzerine Alaaddin Yılmaz şaşırarak, ilgili müdüre talimat verdi. Başkan Yılmaz, bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini söyleyerek “Bunu nasıl iade edecekseniz edin. Bir formül bulun ve iade edin” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum