Deprem bölgesindeki sağlam raporlu okullar açılacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan 10 ilde sağlam raporu alan okulların eğitime açılacağını bildirdi.

Özer, “Deprem bölgesinde okulu kullanılabilecek durumda olanlar eğitime başlayabilecek mi” sorusuna yanıt verdi.

Özer, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis'teki eğitim konusunda şunları kaydetti:

"Bu kapsamda 10 ilimizin valileri, milli eğitim müdürleri ve yöneticileriyle koordineli bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. 10 ilde bakanlığımıza ait okul, yurt, pansiyon gibi 20 bin 868 binadan sadece 24’ü yıkıldı, 83’ü ağır hasar aldı. Deprem bölgesinde eğitim-öğretime 1 Mart tarihine kadar ara verdik. 1 Mart’tan sonra 10 ilde eğitim öğretime il bazlı değil, aynen pandemide yaptığımız gibi ilçe ve okul temelli geçiş yapılacak. Sorunu çözülen ilçelerde, bölgelerde eğitim-öğretimi hemen başlatacağız. Bu bölgelerde bazı okullarda depremzedeler kaldığı ve diğer kurumlarımız tarafından da kullanıldığı için o okulları kullanmayacağız. Bu nedenle ikili eğitim seçeneğini aktif kullanacağız. Eğitim-öğretim sadece Çevre Bakanlığı’nın sağlam raporu verdiği okullarda yapılacak."

20 Şub 2023 - 10:29 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.