
İŞKUR’dan hem iş hem maaş! Gerekli şartlar açıklandı: Hemen başvuranlara 45 bin lira veriliyor
İŞKUR, düzenlediği kurslarla gençlere meslek edinme fırsatı sunmanın yanı sıra eğitim süresince maddi destek de sağlıyor. Katılımcılar 45.609 liraya kadar değişen miktarlarda harçlık alabiliyor. İşte yapılması gerekenler.
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) halihazırda işsiz olanların istihdamını kolaylaştırmayı amaçlayan çok sayıda program uygulamaktadır. Bu programlardan biri, iş bulma şansını büyük ölçüde artıran mesleki eğitim kurslarını içermektedir.
Bu kurslara kaydolan gençler sadece seçtikleri alanda bilgi ve beceriler kazanmakla kalmıyor, aynı zamanda eğitim süresi boyunca devletten mali yardım da alıyorlar. İşgücü piyasasında yüksek talep gören mesleklere odaklanan kurslara katılanlar günlük ödeme almaya hak kazanmaktadır. İşte ödeme miktarları ve başvuru koşulları.
NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?
Mesleki eğitim kursları için günlük ödeme 175,42 lira olarak belirlenmiştir. Ancak kurs sanayi alanında ise bu tutar 285,06 liraya yükseliyor. Engelli ve eski hükümlülere yönelik kurslarda ise günlük ödeme istihdam garantisiz 131,57 lira, istihdam garantili 175,42 lira olarak belirlenmiştir.
Meslek kurslarına katılan gençler için aylık ödeme 26 gün üzerinden hesaplanan 4.560 liradır. Ancak bir sanayi kursuna kaydolmaları halinde bu miktar önemli ölçüde artarak 7.411 liraya yükselmektedir. Engelli ve eski hükümlülere yönelik kurslara katılanlar da 26 gün üzerinden hesaplanan aylık 3.420 ila 4.560 lira arasında değişen bir ödeme almaktadır. 160 günlük mesleki kurs süresi boyunca genç bireylere yapılan ödeme 28.067 lira ile 45.609 lira arasında değişmektedir.
HANGİ ŞARTLAR GEREKLİ?
Kuruma kayıt yaptırmaya uygun olmak için, birey aşağıdaki kriterleri karşılamalıdır:
1. İşsiz olmalıdır.
2. En az 15 yaşında olmalıdır.
3. Seçilen meslek için kurum tarafından belirlenen özel koşulları karşılamalıdır.
4. Seçilen meslek için kurum tarafından sunulan aynı kursu tamamlamamış olmalıdır.
5. İş ve meslek danışmanlığı hizmeti almış olmalıdır.
6. Emekli olmamış olmak.
7. Yüklenicinin birinci veya ikinci dereceden akrabası veya eşi olmamalıdır.
8. Daha önceki kurslara katılmadığı için ceza almamış olmalıdır.
Ayrıca, bir kişinin mesleki eğitim kursundan veya işbaşı eğitim programından en fazla iki kez yararlanabileceğini de belirtelim.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.