PTT'den ev hanımı annelere maaş müjdesi!

Ev hanımı olan annelere müjdeli haber geldi. PTT tarafından annelere yapılan ödeme için başvuru detayları açıklandı. İŞKUR tarafından alınacak başvuru detayları araştırma konusu oldu. Peki başvuru nereden yapılır? Başvuru şartları nelerdir?

PTT üzerinden çalışmayan ev hanımı olan annelere destek verilecek. Ev hanımları devlet tarafından verilen destek ile birlikte adeta aylık maaşa bağlanacak. Duyurulan destek ile birlikte nakit desteği almak için ev hanımları kolaylıkla başvurularını yapabilecek. Ev hanımlarına verilecek olan finansal destek ile birlikte omuzlarında yer alan yükün azaltılması planlanıyor. Nakit desteği alabilmek için İŞKUR üzerinden başvuru yapılması gerekir. Duyurulan destekten sigortası bulunmayan ev hanımları faydalanabilecek.

Başvurularınızın onaylanması halinde parasal destek verilecek. Son zamanlarda artış gösteren destek ödemeleriyle birlikte bu destek ödemesi annelere rahat bir nefes aldıracak. İŞKUR üzerinden yapılan başvuruların onaylanması halinde ev hanımı nakit desteği hesabınıza yatırılacaktır.

Ev işleri ve çocuk bakma görevini üstlenen annelere PTT tarafından destek verilecek. Ödemelerin yapılabilmesi için gerekli şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Bu şekilde başvurunuz onaylanır ve nakit desteğinden faydalanabilirsiniz. Ülkemizde sık sık duyurulan yardım destekleri ile birlikte ev hanımlarına da destek ödemesinin yapılmasında karar alındı.

PTT üzerinden yapılacak olan ödemeler ev hanımlarını mutlu etmeyi başardı. Fakat ödemeden faydalanabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Ev hanımı desteğinden faydalanabilmek için gerekli olan şartlar şu şekilde;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekir.

En az 1 çocuk annesi olan ev hanımlarına destek ödemesi yapılacaktır.

Desteği alacak kişinin sabit bir geliri olmaması gibi üzerine ev veya arsa tapusu olmaması gerekir.

Aktif sigortası olan ev hanımları bu destekten faydalanamaz.

16 Şub 2023 - 10:15 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.