Grekoromen Güreş Milli Takımı, Paris Olimpiyatları İçin Şampiyonaya Odaklanıyor

Grekoromen Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Erdoğan Karaali, Sırbistan'da 16-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek dünya şampiyonasında tüm sıkletlerde madalya hedeflediklerini ve 2024 Paris Olimpiyatları için kota almayı amaçladıklarını belirtti.

Türkiye Grekoromen Güreş Milli Takımı, hedefleri doğrultusunda büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Teknik Direktör Erdoğan Karaali liderliğindeki milli takım, Sırbistan'da 16-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan dünya şampiyonasına odaklandı. Milli güreşçiler, bu şampiyonada tüm sıkletlerde madalya kazanarak 2024 Paris Olimpiyatları için kota alma hedefiyle yola çıktı.

Bolu Aladağ Kamp Eğitim Merkezi'nde yoğun bir hazırlık süreci geçiren milli sporcular, Sırbistan Güreş Milli Takımı sporcularıyla da ortak kamp yaparak tecrübe ve bilgi paylaşımı sağlıyor. Yaklaşık 40 sporcu, 29 Ağustos'a kadar sürecek olan kamp boyunca çift antrenmanlarla kendilerini geliştirmeye devam edecek. Bu kampın ardından ise 3 Eylül'de yine Bolu'da yapılacak olan kampın ardından dünya şampiyonasına katılacaklar.

Teknik Direktör Erdoğan Karaali, yaptığı açıklamalarda Sırp güreşçilerle ortak kampın verimli geçtiğini ifade etti. Dünya şampiyonasının zorlu geçeceğini vurgulayan Karaali, bu şampiyonanın 2024 Olimpiyat kotalarının verileceği önemli bir etkinlik olduğuna dikkat çekti. Milli takımın hedefinin, tüm sıkletlerde kotaları tamamlamak ve mümkün olduğu kadar çok madalya kazanmak olduğunu belirtti.

Karaali, grekoromen güreşçilerin şampiyonaya günde çift idmanla hazırlandığını ve Sırplarla yapılan çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini söyledi. Bolu'nun iklimi ve tesis yapısı nedeniyle genellikle şampiyona hazırlıklarını bu şehirde gerçekleştirdiklerini ve bu seçimin kendilerine büyük avantaj sağladığını vurguladı.

Dünya şampiyonasının milli takım için büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Karaali, "Önceliğimiz olimpiyat kotalarını almak. Madalyalar altın olur, gümüş olur bilemem. Alabildiğimiz kadar madalya almak istiyoruz. Milli takım olarak 6 sıklette kotaları tamamlamak istiyoruz. Hedefimiz kısa vadede dünya şampiyonası, uzun vadede olimpiyat." diyerek milli güreşçilerin hedeflerini vurguladı.

Türkiye Grekoromen Güreş Milli Takımı, hem kendi ülkesini hem de uluslararası sahada gururla temsil etme amacıyla yoğun bir çalışma içerisinde. Dünya şampiyonası, hem bireysel başarıları hem de Paris Olimpiyatları için kota alma hedefini gerçekleştirmek için büyük bir fırsat olarak görülüyor.

24 Ağu 2023 - 10:45 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.