Kontrolsüz güç, güç değildir##hb_manset.gif

Kontrolsüz güç, güç değildir##hb_manset.gif

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) 2011 yılında uygulayacağı Teknik Destek Programı ile Doğrudan Faaliyet Destek Programlarını anlattı. Toplantıda destek programlarının önemine değinen ve mutlaka yararlanılması gerektiğini ifade...

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) 2011 yılında uygulayacağı Teknik Destek Programı ile Doğrudan Faaliyet Destek Programlarını anlattı. Toplantıda destek programlarının önemine değinen ve mutlaka yararlanılması gerektiğini ifade eden Vali Özçimen, bu programların, bölgemizde yer alan, kâr amacı gütmeyen tüm kurum ve kuruluşlarımızı destekleyecek programlar olduğunu dile getirdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan Destek Programları bilgilendirme toplantısına Bolu Valisi ve MARKA Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Özçimen, MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, ilçe kaymakamları, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşları yetkilileri katıldı. Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Vali İbrahim Özçimen MARKA’nın yerel sorunların çözümüne yönelik çalışmalarının öneminden bahsederek, “Yerel sorunların çözümüne yönelik içsel dinamikleri ve potansiyelleri harekete geçiren, ekonomik kalkınma ağları kuran, bu ağları destekleyen ve organize eden yapıya sahip olan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın, Bölgemiz ve Türkiye için öncelikle yerel kalkınma ve ülke kalkınmasında çok önemli bir görevinin bulunmasının yanında bölgemizde yer alan yerel aktörlerin de bu konudaki görevleri ve sorumlulukları unutulmamalıdır” dedi. MARKA’nın 2010 yılındaki Teknik Destek Programı ve KOBİ’lerin Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programlarına değinen Vali Özçimen, “Kâr amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik olarak Ajansımız tarafından ilk kez çıkılan destek programı olan Teknik Destek Programı kapsamında, 155 başvuru alınmış ve yapılan değerlendirmeler sonucu 97 kurum ve kuruluşumuza eğitim ve danışmanlık hizmeti desteği sağlanmıştır. Bildiğiniz gibi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, 2010 yılında çalışmalarını başlattığı ve proje başvurularını aldığı diğer bir program da KOBİ’lerin Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı’dır. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından uygulanan ilk mali destek programı olan bu program; rekabet gücü oluşturma, istihdam, katma değer yaratma ve bölgeler arası gelişmişlik farklarını ortadan kaldırmanın en önemli aktörleri olarak kabul edilen KOBİ’leri hedef almaktadır. Söz konusu programa 322 proje başvurusu yapılmış ve yapılan başvuruların değerlendirme süreci devam etmektedir” şeklinde konuştu.

 

“Ajansın çalışmaları ve destekleri bu yılda devam edecek”

Betasus 0pt; text-align: left;"> 

Ajansın çalışmalarının 2010 yılında olduğu gibi Doğu Marmara Bölge Planı çerçevesinde 2011 yılında da teknik ve mali destek olarak devam ettiğini dile getiren Vali Özçimen, “Burada toplanma nedenimiz olan 2011 Yılı Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programları Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından 2011 yılı için çıkılan ilk destek programlarıdır” ifadelerini kullandı.

Bölgelerden başlayarak, bütün bir ülkenin toplam gelişmişliğinin artması adına, ajans faaliyetlerine her türlü somut desteği sağlamayı kendim ve çalışma arkadaşlarım için en ulvi görevlerden biri olarak gördüğümü belirtmek isterim” diyerek sözlerine devam eden Vali Özçimen,  Bu ülkede yaşayan her bireyin de, bunu bir ödev olarak addettiğine eminim. Bu bağlamda, teknik ve mali destekleri ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için en yüksek düzeyde kullanmalıyız. Burada unutulmaması gereken, kalkınma denilen kavramın üst çıtasının sonsuz olduğudur. Diğer bir değişle, ajansın bölgesiyle birlikte sonu olmayan bir hedefe molasız koşması gerekmektedir. Bütün bu hedeflere ulaşmak için, uzun vadeli amaçların ve stratejilerin belirlenmesi, önceliklere uygun olarak kaynakların tahsis edilmesi, bir görevin etkin bir biçimde başarılması için personel ve kaynakların nasıl kullanılacağının tespiti, eşgüdüm, işbirliği ve verimlilik   şartken,  diğer  yandan da   kurumsal  etkinliğin  ve kapasitenin nasıl artırılacağının yollarını bulmak, göreve, ilişkiye ve değişime yönelik davranışı verimli kılmak, daha fazla katılımı teşvik etmek, fikirlerin ve önerilerin geliştirilmesini sağlamak için güncel bir çalışma anlayışıyla yolumuza devam edeceğiz. Ayrıca temel amacımızın gerçekleşmesine yönelik bütüncül bir yaklaşım sergileyerek bu doğrultuda hep birlikte özveri göstermeliyiz. Artık, toplumumuzun tüm kesimleri proje bazlı ve hedef odaklı ortak plan ve programlar çerçevesinde gelişmesini yönlendirmek zorundadır.Ulu önder Atatürk’ün nesnel dünya gerçeklerini bilimsel ilişkilendirme yöntemi ile kavrayıp uygulaması, dünya ölçeğinde ve ulusal düzeyde stratejik olan alanlarda, üretim araçları, üretim miktarı ve dağıtımını mantıksal bir boyuta koyması sayesinde ülkemiz her türlü zorluğu aşmış ve ilmin ekonomiyle birleşen gücü Türkiye Cumhuriyetini bugünlere taşımıştır” şeklinde konuştu.Toplantıda, MARKA Proje Uygulama Birimi Uzmanı Şevket Kırıcı tarafından Teknik Destek Programı ve Doğrudan Faaliyet Desteği Programı hakkında katılımcılara bilgiler verildi.Teknik Destek Programı ile Doğrudan Faaliyet Destek Programlarını hakkında www.marka.org.tr adresinden bilgi alınabilecek ve başvuru yapılabilecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.