
Mesleksizlik kader olmayacak
30 Temmuzda sona erecek “Mesleki Eğitime Devamı Destekleme Stratejileri” Projesinin açılımları hakkında bilgiler veren Bolu İl Milli eğitim müdürlüğü yetkilileri bir yandan mesleki eğitimin çekiciliğini...
30 Temmuzda sona erecek “Mesleki Eğitime Devamı Destekleme Stratejileri” Projesinin açılımları hakkında bilgiler veren Bolu İl Milli eğitim müdürlüğü yetkilileri bir yandan mesleki eğitimin çekiciliğini artırırken bir yandan da öğrencileri sınıfta tutma ve öğrencilerin okulu terk etmelerini önlemek için çalışmalar yaptıklarını ifade ettiler.
Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü proje ortağı olduğu “Mesleki Eğitime Devamı Destekleme Stratejileri” Projesinin 30 Temmuz 2011 itibariyle sona ereceğini açıkladı. Projeye 2009 yılında İskoçya Angus Koleji’nin koordinatörlüğünde, İzlanda, Belçika, Fransa, Finlandiya ve Türkiye’nin ortaklığında başlandığını vurgulayan İl milli eğitim müdürlüğü yetkilileri; “ Projemizin yola çıkış amacı; iş piyasasına girmek için mesleki eğitime ihtiyaç duyan, çeşitli sebeplerden dolayı eğitimine devam edemeyen ve işsizlikle karşı karşıya kalan bireylerle ilgili sorunlara çözüm üretmektir. Projemizin bir diğer amacı da mesleki eğitimin çekiciliğini artırmak ve proje ortağı ülkelerin başarılı bulduğu uygulamaları yaygınlaştırmaktır. Bu doğrultuda ortaklarımızla birlikte öğrencileri sınıfta tutma ve onların okulu terk etmelerini önlemek için bir dizi çalışmalar yaptık” şeklinde konuştular. İzlanda’da gümüş tasarımı çalıştayına katılan öğrencilerle tanıştıklarını söyleyen İl milli eğitim müdürlüğü yetkilileri “İşbirlikçi öğrenme ve farklı değerlendirmeler üzerine öğrencileri ve öğretmenleri eğiten Gummi, Hanna Maria ve Gudrun’un çalışmalarını öğrendik. Finlandiya’da Petri ve Paivi bizi kendi yemek salonlarının ve harika rehabilitasyon çalıştayının sorumluluğunu alan öğrencilerle tanıştırdı. Fransa’da Michel bize dışarı aktivitelerini nasıl kullanacağımızı ve güvenin öğrencilere nasıl yardımcı olduğunu gösterdi. Belçika’da rehberliği çalışma programlarına entegre eden ve geleneksel öğrencileri desteklemek için çalışan ve ailelerini de dahil eden Hıdır, Anamie ve Ingrid’in çalışmalarının yararlanıcıları olan eğitici öğretmenlerle buluştuk. İskoçya’daki ortağımız eğitimde sosyal medyanın nasıl kullanılabileceğini bize gösterdi. Bolu’da biz Türkiye’deki mesleki eğitim sistemini, rehberlik faaliyetlerini ve proje süresince Rehberlik Araştırma Merkezi, İzzet Baysal Mesleki Eğitim Merkezi ve Mimar İzzet Baysal Endüstri Meslek Lisesi ile birlikte yaptığımız çalışmaları paylaştık. Son olarak da proje ortaklarımızdan Ankara Yeni Mahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizesi ile yaklaşık 100 öğretmenin katıldığı 2 günlük workshoplarla uluslararası yaygınlaştırma yapıldı.” Biçiminde konuştular.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.