-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın heykeli tartışmaları belediye meclisine taşındı

Bolu Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı Başkan Özcan'ın seçim döneminde yaptığı bir açıklama nedeniyle hareketli geçti. Seçim kampanyası sırasında Başkan Özcan, "Seçimi kazanırsa, Erdoğan'ın heykelini Bolu'ya dikeceğim" şeklinde bir söz vermişti

Bu söz, MHP ve AK Partili meclis üyeleri tarafından gündeme getirildi. AK Partili bir grup meclis üyesi, seçim öncesi verilen sözün yerine getirilip getirilmeyeceğini yazılı olarak sormak amacıyla bir önerge sundu.

Daha sonra MHP'li Meclis Üyesi Fatih Silin, söz alarak aynı konuyu dile getirdi ve "Sayın İl Başkanımız İlhan Durak'ın selamını getirdim. Eğer bir yer belirlenirse, belediyemizin ekonomik durumunun iyi olmadığını biliyoruz.

Heykelin yapım masrafını biz karşılayabiliriz" şeklinde başkana hitap etti. AK Parti ve MHP'li üyelerin ısrarlı soruları üzerine Başkan Özcan, "Ben sözümde dururum. Tabii ki heykeli yapacağım. Ancak, Sayın Cumhurbaşkanının ilimizde en çok oy aldığı yer Dörtdivan İlçemiz oldu, %90 oy aldı.

Dörtdivan Belediye Başkanı ile görüşüp uygun bir yer belirlemeye çalışacağız. Ya da şu anda Millet Bahçesi olarak kullanılan bir alanda bizim at heykelimiz var. Bize bu parkın ortasında yer versinler, Sayın Cumhurbaşkanının heykelini oraya yapsınlar. Hem her yerden görülebilir hem de uygun olur" ifadelerini kullandı.

Başkan Özcan, seçim öncesinde verdiği sözü yerine getireceğini belirtirken, heykelin yerinin Dörtdivan İlçesi veya mevcut at heykelinin bulunduğu Millet Bahçesi olduğunu ifade etti. Bu şekilde Cumhurbaşkanının heykelinin uygun bir şekilde yerleştirilebileceğini ve herkes tarafından görülebileceğini düşündüğünü söyledi.

02 Haz 2023 - 21:43 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.