Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanlığı ikinci turda Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini duyurdu.

İhlas Haber Ajansı
İhlas Haber Ajansı Tüm Haberleri

Günlerdir süren görüşmelerin neticesinde bugün basın mensuplarının karşısına birlikte çıkan Ümit Özdağ ve Kemal Kılıçdaroğlu, ortak mutabakata vardıklarını belirttiler.

Özdağ, gerçekleştirilen basın açıklamasında “Kılıçdaroğlu’nu ikinci turda destekleme kararı verdik, hayırlı olsun” dedi. Ayrıca Özdağ, mülteci sorununa dikkat çekerek, “Türkiye’nin en önemli sorunu kuşkusuz 13 milyon sığınmacı. Bu 13 milyon gönderilmeden Türkiye’nin ekonomik sorunlarını aşması mümkün değil. Vatandaşlık satarak Türk halkının gayrimenkul almasını sağlamayız. Birinci turun sonunda gördük ki ortaya çıkan siyasi iki aday yeniden yarışacak. AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş destek istedi ama anlattığı şey sığınmacıların vatanlarına gönderilmesini içermiyordu. Kemal Bey ise bu konuda netti. Türkiye’nin en büyük sorunu 13 milyon kaçağın geri gönderilmesidir. Yılda 11 milyar dolar harcayarak yoksulluğu gideremeyiz, sokaklarda güvenliği sağlayamayız. Kılıçdaroğlu’nu ikinci turda destekleme kararı verdik, hayırlı olsun. Eğer Türkiye’nin Türkiye olarak kalmasını istiyorsanız, çocuklarını dışarıya güven içinde yollamak istiyorsanız 28 Mayıs’taki seçimlerde 13 milyon sığınmacıyı gönderecek politikalara, Kılıçdaroğlu’na destek verin” açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu ise, “Türkiye’nin geleceği açısından her partiye, genel başkana sorumluluk düşüyor. Biz de oturduk konuştuk. Güzel sonuçlar elde ettik. Genel başkan ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum” dedi.

24 May 2023 - 12:13 - Siyaset

Mahreç  İhlas Haber Ajansı


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.