Savaş Abak: "Eski döneme ait 32 milyon borç ödedik"

Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, Karaçayır Mahallesi'ndeki tesislerde düzenlediği basın toplantısında, 28 Mayıs 2022 tarihinden bu yana yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Esra Perçin
Esra Perçin Tüm Haberleri

Göreve geldiklerinde kulübün mali durumundan bahseden Abak, bir önceki başkan Abdullah Abat tarafından konulan temlik konusuna da açıklık getirdi.

Başkan Abak, göreve geldikleri günden bugüne kadar ödedikleri miktarı da açıklayarak, "Göreve geldiğimiz tarihten itibaren eski döneme ait toplamda yaklaşık 32 milyon TL ödeme yaptık" dedi.

Abak, mali müşavirler ve bağımsız denetçiler tarafından incelenen belgeler sonucunda, kulübün hesaplarında eski başkan Abat'a ödenmesi gereken miktarın 2 milyon 982 bin 218 TL, 4 bin dolar ve 66 bin 590 Euro olduğunu ifade etti.

Abak, kulübün mali yapısının 3-4 ay boyunca incelendiğini belirterek, "Başkanla herhangi bir sorunumuz yok. Kendisi benim de arkadaşımdır. Ancak, bildiğiniz gibi mali kongrede ibra edilme gerçekleşmedi. Mali müşavirlerin ve bağımsız denetimin ortaya çıkardığı rakam, yani Abdullah Abat'ın Boluspor Kulübü'nden alacağı miktar, 2 milyon 982 bin 218 TL, 4 bin dolar ve 66 bin 590 Euro'dur. Bizim gördüğümüz belgelerde bu miktarı gördük. Yani yaklaşık olarak 600-700 sayfalık bir dosya. Mali müşavirler ve denetçiler bu dosyayı 3-4 ay boyunca inceledi. Görebildiğimiz miktar bu" diye konuştu.

"ABDULLAH BEY 540 BİN EURO ALACAĞI OLDUĞUNU SÖYLÜYOR"

Abak, konunun mahkemeye taşındığını belirterek, "Abdullah Bey' 540 bin 616 Euro ve 4 bin dolar alacağı olduğunu söylüyor. Doğrudur. Yani bu durum mahkemeye intikal etti. Eğer haklı ise kazanır. Biz farklı düşünüyorsak, biz kazanırız. Bugüne kadar Abdullah Abat'a temlik için ödenen miktar ise 7 milyon 610 bin TL'dir. Yani daha önce de belirttiğim gibi, eski döneme ait toplam ödememiz 9 milyon 200 bin TL'dir. Göreve geldiğimiz tarihten itibaren toplamda yaklaşık 32 milyon TL ödeme yaptık. Ayrıca tabii ki kendi 2022-2023 sezonu ödemelerimiz de bulunmaktadır. Bu miktarları da unutmamak adına not edelim" şeklinde konuştu.

27 May 2023 - 13:30 - Spor

Mahreç  Esra Perçin


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.