Üstün Erçelik’le gitti Düzce Güvenle geldi

Üstün Erçelik’le gitti Düzce Güvenle geldi

Has Parti Bolu il başkanı Abdullah Uzun AKP Bolu milletvekili adayı Fatih Metin’in seçimden kısa bir süre önce katıldığı bir televizyon programında kendisine yönelik olarak  “çapsız, şov yapmak için...

Has Parti Bolu il başkanı Abdullah Uzun AKP Bolu milletvekili adayı Fatih Metin’in seçimden kısa bir süre önce katıldığı bir televizyon programında kendisine yönelik olarak  çapsız, şov yapmak için programa dâhil oldu. Siz bir Müslüman olarak CHP’yi nasıl meclise göndereceksiniz, buna vicdanınız nasıl el verecek” türünden sözler sarf ettiğine dikkat çekerek; “ “Fatih Beyin o dönemde seçilememe korkusu vardı. Bu yüzdende o kelimeleri söylemiş olabilir. Seçimler bitti artık kendisinin benden özür dileyeceğini düşünüyorum. Bence Bolu halkı da geçtiğimiz seçimlerde Fatih Metin’in amel defterini koltuğunun altına koydu. O yüzden Fatih Bey Üstün Erçelik ile gittiği Ankara’dan Düzce Güven ile geri gelmek zorunda kaldı. Artık gerisini kendisi değerlendirir” diye konuştu.

Has Parti Bolu il başkanı Abdullah Uzun 12 Haziran genel seçimlerinin değerlendirmesini yaptı.Halkın Sesi Partisi Bolu il başkanı Abdullah Uzun 12 Haziran genel seçimlerinde milletvekili çıkaran partileri ve adayları tebrik ettiklerini söyleyerek “Has parti bu seçimlerde Bolu’da 6. Türkiye genelinde 5. Parti olmuştur. Millet bize “bir daha ki sefere hazırlanın” demiştir. Has parti toprağa ekilmiş yeni bir fidandır. Biz zamana ihtiyacı olan bir partiyiz. Mutlaka bizim de hatalarımız olmuştur, eksikliklerimiz vardır. Bundan sonra eksiklerimizi tamamlamaya çalışacağız. Bizim söylediklerimizin karşılığı halkımızda vardır. Halkımız bize “siz doğru söylüyorsunuz, çok iyi bir programınız var. Ama bir daha ki sefere hazırlanın” diyordu. Sokakta dinlediğimiz bu sözler doğru çıktı ve sandığa yansıdı.” Biçiminde konuştu.

Kutuplaşma ve gerilim kampanyayı etkiledi

12 Haziran seçimlerinde asimetrik bir kampanya’nın yürütüldüğüne dikkat çeken Uzun; “İktidar partisi ve meclisteki muhalefet partileri israf derecesine varan çok büyük paralar harcadılar. Has parti olarak bizde üyelerimizden topladığımız cüzi paralarla kampanyamızı yürüttük. Maddi imkânsızlıkların yanında bir de 1950’lerin siyaset tarzı ile bir kampanya yapılmıştır. Yani halkı kutuplara ayıran, şu partiye oy vermeyin yoksa şu parti gelir denilerek insanlar korkutulmuş ve neticeye etkisi olmuştur. Türkiye de sanki iki parti varmış gibi halkın tercihleri etkilenmiştir.”diye konuştu.

Bu fidan tutmuştur

Has parti’nin Türkiye de zor olanı başardığını söyleyen Abdullah Uzun; “Arkasına Devlet desteğini almadan, holdingleri almadan, iç dış seçkinleri almadan sadece halkın desteği ile bu kampanyayı yürütmüştür. Bolu da hemen hemen oy almadığımız bir sandık kalmamıştır. Bolu Merkez ilçeden Kıbrısçık a varıncaya kadar tüm ilçe ve köylerden oy aldık. Bu da gösteriyor ki Has parti tutmuştur. Bu fidan büyüyecektir. Mutlaka bizim de hatalarımız vardır. Bizde bizim üzerimize düşen bu hataları tespit edip en kısa sürede bu hataları düzeltmek olacaktır.” Şeklinde konuştu.

Tüm partilere ve vekillere aynı mesafedeyiz

Has parti’nin diğer partileri “düşman” olarak değil,”rakip” olarak gördüğünü de dikkat çeken Abdullah Uzun; “ Seçilen vekiller sadece kendi partilerinin değil tüm Bolu’nun ve bizim de vekillerimizdir. Muhalefet olarak bizim görevimiz, Bolu’nun kazanması adına, particilik yapmadan, dar siyaset yapmadan öncelikle 3 vekilimizin Bolu adına başarılı olmaları için dua ederiz. Sonra çalışmalarında bize düşen bir görev varsa onları yaparız. Köstek değil destek oluruz. Ama yeni seçilen vekillerimiz eski vekillerimizden ders almayıp, üç beş ay sonra sadece kendi dertleriyle uğraşırlar ise biz yine yanlışlıklarını yüzlerine korkmadan, parti ve kişi ayırmadan söyleriz karşısında da doğrumuzu ortaya koyarız.”dedi.

Yapıcı muhalefet tarzı bunu gerektirir

Uzun sözlerini şu şekilde tamamladı; “Biz inanmadığımız hiçbir sözü söylemedik. Adalet duygusu yüksek, vicdan sahibi, hak ve hukuka riayet eden, helalinden kazanan herkes Has partinin paydaşıdır. Has parti olarak bize verilen her oyu değerli görüyoruz. Verdiğimiz her sözün arkasında ve takipçisi olacağız. Bundan sonra Bolu halkının lehine olan sözü daha yüksek perdeden söyleyeceğiz. Sadece halkın egemen olduğu bir Türkiye yi inşa etmek için yapıcı, yol gösterici muhalefet tarzımız devam edecektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.